Ga naar de inhoud

Is Zeewater Goed voor Eczeem? Mijn Ervaringen na 28 Jaar Eczeem

  zeewater eczeem

  Is zeewater goed bij eczeem?

  Honderden jaren lang zijn mensen naar de kust en de stranden getrokken om van de genezende krachten van de oceanen te genieten. Maar is oceaan- of zeewater goed voor eczeem? Dat is de vraag die we graag vandaag beantwoorden.

  Veel mensen bezoeken het strand als een manier om hun lichaam en geest te zuiveren. Mensen die lijden aan ziekte en huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis zijn altijd op zoek naar een goede en natuurlijke behandeling om hun aandoening onder controle te houden.

  Vanzelfsprekend begrijp ik waarom men dat zou willen. Als iemand die al 28 jaar aan eczeem lijdt, heb ik zelf ook gezocht naar een natuurlijke remedie voor mijn eczeem. Eén ding dat ik ontdekt heb is dat er geen genezen van eczeem is, als er één oplossing was, dan zou niemand in de wereld vandaag de dag last hebben van eczeem.

  Wel kunnen we helpen om onze aandoening zo goed mogelijk te beheersen. Het gebruiken van de kracht en de natuurlijke mineralen die het zeewater levert is een middel dat we kunnen inzetten in onze strijd tegen eczeem.

  Wist u dat de zee 40 natuurlijke mineralen bevat?

  Als u niet in de gelegenheid bent om regelmatig de zee te bezoeken (simpelweg omdat het merendeel van het jaar het te koud is in Nederland!) kan u ook thuis gebruik maken van de helende mineralen die het verschaft. Thuis gebruik ik regelmatig zout uit de dode zee (koop voor een paar tientjes een emmer van 5kg!).

  Lees ook:  Studeren en Eczeem - Hoe Eczeem mijn Studiekeuze Beïnvloed heeft

  Waarom is zeewater goed tegen eczeem?

  Zwemmen in de zee heeft voordelen voor eczeem en andere immuunziekten zoals psoriasis. Zwemmen in de oceaan is een goede vorm van lichaamsbeweging voor mensen met ernstig eczeem, omdat ze vaak moeite hebben met lichaamsbeweging in de verwarmde en met chloor bezaaide zwembaden.

  Het zout in de oceaan werkt als een exfoliant en ontdoet de dode huid van alle dode huidcellen en laat uw huid zich op natuurlijke wijze herstellen van alle beschadigingen veroorzaakt door jeuk en het krabben.

  Begrijp me niet verkeerd, je zult je na het zwemmen uitgedroogd voelen, maar daarom moet je ook goed hydrateren daarna (ik heb altijd een grote fles Nivea bij de hand).

  Vergeet je ook niet goed in te smeren als je nog op het strand blijft!

  Medisch onderzoek naar het effect van zeewater op eczeem

  Er zijn aanwijzingen dat de opname van magnesium een gunstig effect heeft op de huid van mensen met eczeem. Dit komt doordat magnesium helpt om vocht in de huid vast te houden, de zee bevat een natuurlijke bron van Magnesium.

  Onderzoek heeft ook aangetoond dat het water van de zee een natuurlijke bron van ontsmettingsmiddel is dat goed is voor open wonden of wonden veroorzaakt door krabben. Die onweerstaanbare drang om te krabben is soms gewoon te veel om te weerstaan. Ik weet het uit eigen ervaring.

  Het gebruik van zeewater als medische behandeling heeft zelfs zijn eigen naam, het heet Thalassotherapie. Moet je nagaan!

  Is zeewater goed voor eczeem? Als je het mij vraagt wel! Het heeft zeker een kalmerend effect op mijn eczeem. Ik voel me wel uitgedroogd nadat ik de zee heb verlaten, maar na een goed vochtinbrengend laagje voel ik me geweldig. Ik heb het gevoel dat mijn huid een volledige scrubbehandeling heeft ondergaan en dat alle dode huid is verdwenen.

  Lees ook:  Eczeem: Wat Het Is en Hoe Jij de Regie Kunt Nemen (Mijn 7 tips)

  Als kind had ik dit nog niet zo goed door, maar toen ik in de pubertijd weer naar Zuid-Frankrijk vertrok, merkte ik het voor het eerst echt goed. Dagen zon en zee deed mijn huid goed. De positieve werking van de zon (vitamine D) op eczeem behandelen we in een apart artikel op deze site.

  Als je het nog niet geprobeerd hebt, raad ik je sterk aan om vandaag wat Dode Zeezout te kopen, het is niet erg duur en het kan jou of je kind gewoon een beetje ontspanning en verlichting bieden.

  Zorg er wel voor dat u de instructies volgt voor de hoeveelheid zout die u in uw bad moet gebruiken.

  Nazorg

  Nadat u in de zee heeft gezwommen of uit uw ontspannende Dode Zee Zoutbad bent gekomen, zorg er dan voor dat u uw huid volledig hydrateert terwijl uw huid warm en vochtig is.

  Huidverzorging voor tijdens en na het zwemmen of badderen:

  • Ga in lauw water. Warm water kan de huid irriteren
  • Dep de huid droog, wrijf niet
  • Terwijl de huid vochtig en warm is, brengt u een goede laag vochtinbrengende crème aan

  Werkt zeewater voor iedereen met eczeem?

  Zoals bij alles met eczeem is er geen enkele oplossing die voor iedereen werkt. Het is een zeer individuele conditie die mensen op verschillende manieren beïnvloedt. Terwijl Dode Zeezouten en de oceaan wonderen doen voor mijn huid, kan het jeuken en pijn doen voor andere. Maar als u het nog nooit geprobeerd heeft is het goed om te weten dat het voor andere helpt!

  Zeewater goed voor eczeem pinterest image