Ga naar de inhoud

Voordelen van vitamine D bij eczeem – Ga naar buiten!

  vitamine D eczeem

  Hoewel vitamine D eczeem niet kan voorkomen of genezen, kan een laag gehalte aan vitamine D uw eczeem erger maken en het verhogen van het gehalte aan vitamine D zal zeker helpen bij de behandeling van eczeem. Vitamine D is essentieel voor een goede gezondheid van de huid en helpt uw huid om ontstekingen te verminderen, herstellen en te vernieuwen. Hoge niveaus van vitamine D zijn belangrijk om uw huid te helpen de sterkste barrière op te bouwen om vocht binnen te houden en giftige stoffen en vrije radicalen buiten te houden.

  Wat zijn de voordelen van Vitamine D voor Eczeem?

  U weet waarschijnlijk dat vitamine D goed voor u is en dat een van de beste bronnen van vitamine D de zon is, maar wist u dat het kan helpen bij de behandeling van eczeem?

  Helaas hebben steeds meer mensen in de huidige tijd door een gereduceerd buitentijd een vitamine D-tekort, wat betekent dat de meesten van ons lang niet genoeg krijgen.

  Voor mensen die last hebben van eczeem is het een goed idee om meer vitamine D binnen te krijgen, het is zeer aan te bevelen. Laten we eens kijken waarom.

  Waarom is Vitamine D goed voor u?

  Vitamine D is een micronutriënt dat je lichaam nodig heeft om te functioneren, te groeien en te genezen, en die het niet uit zichzelf aanmaakt, wat betekent dat we dit uit externe bronnen moeten halen. Het helpt veel verschillende delen van het lichaam, met name de botten en spieren.

  Vitamine D is beschreven als zijnde meer gelijkend op een hormoon dan op een vitamine. Wanneer je lichaam de vitamine D krijgt die het nodig heeft, verandert het in een actieve vorm die calcitriol wordt genoemd en die meer dan 2000 verschillende genen in je systeem voedt.

  Er zijn veel voordelen van Vitamine D, waaronder :

  • Bevordert je immuunsysteem
  • Helpt uw lichaam om calcium te absorberen
  • Helpt de huid te genezen, te herstellen en uw lichaam te beschermen
  • Helpt bij het opbouwen van sterkere botten, tanden en spieren
  • Kan uw risico op chronische aandoeningen zoals kanker, multiple sclerose en hart- en vaatziekten verminderen.
  • Ondersteunt een sterk en gezond centraal zenuwstelsel en actieve hersenen.
  • Reguleert insuline en kan u helpen type 1-diabetes te beheersen

  Waarom is Vitamine D goed voor uw huid?

  Vitamine D is essentieel om uw huid te helpen zichzelf te herstellen en uw hele leven lang gezond (en jong!) te blijven.

  Lees ook:  Is thee slecht voor eczeem? Is het beter om koffie te drinken?

  Uw oppervlaktehuidcellen sterven voortdurend af en moeten worden vervangen door nieuwe cellen. Uw huidcellen zijn voortdurend bezig om nieuwe cellen op te bouwen en een barrière op te bouwen die vocht vasthoudt en giftige stoffen buiten houdt.

  Als je niet genoeg vitamine D krijgt, regenereert je huid niet goed, met als gevolg dat je huid dunner en kwetsbaarder wordt. Zoals mensen met eczeem weten, is een dunnere en kwetsbaardere huid het laatste wat we nodig hebben.

  Vitamine D wordt verondersteld essentieel te zijn voor de gezondheid van de huid omdat:

  • Uit studies blijkt een sterke correlatie tussen vitamine D-tekort en huidproblemen zoals acne en eczeem.
  • Vitamine D helpt de lichaamscellen van uw lichaam te herstellen en te vernieuwen, inclusief de cellen in uw huid. Het immobiliseert ook het immuunsysteem van uw huid en helpt de huid om de vrije radicalen en giftige stoffen op uw huid te bestrijden.
  • Vitamine D stimuleert ook uw huidcellen om een sterkere waterdichte barrière te creëren om vocht in te sluiten.
  • Wanneer je lichaam een tekort aan vitamine D heeft, heeft het moeite om je alles te geven wat je nodig hebt, met als gevolg dat je huid eronder lijdt.

  Waarom helpt vitamine D bij eczeem?

  Uw huid is een natuurlijke barrière die alles binnenin beschermt tegen bacteriën en andere schadelijke stoffen aan de buitenkant. Het heeft twee lagen, de buitenste laag of epidermis die zeer cellulair en beschermend is, en de binnenste laag, de dermis, die de huid elasticiteit, kracht en voeding geeft.

  Bij eczeempatiënten functioneert hun immuunsysteem en de huid niet goed bij het vormen van deze barrière, en ze hebben alle hulp nodig die ze kunnen krijgen. Mensen met eczeem hebben een lager vermogen om wonden te bestrijden en te genezen dan mensen die geen last hebben van eczeem.

  De eczeemhuid heeft ook niet het vermogen om zichzelf te hydrateren zoals het zou moeten, en de droge en gebarsten huid laat ziektekiemen binnen die de aandoening erger maken.

  Hoe kan Vitamine D helpen bij Eczeem?

  Vitamine D helpt bij eczeem op een aantal manieren:

  • Het helpt om ontstekingen te verminderen
  • Het versterkt je immuunsysteem om te vechten tegen infecties
  • Het stelt uw huidcellen in staat om te vernieuwen, de huidige uitbraken te genezen en uw afweer tegen toekomstige aanvallen te verbeteren.
  • Het bouwt een sterkere huidbarrière op die minder barst en beter werkt om het vocht binnen te houden.

  Er is nog geen bewijs dat vitamine D eczeem kan voorkomen, maar het behandelt het wel. Te weinig vitamine D is direct gekoppeld aan het veroorzaken van het opkomen van eczeem.

  Studies tonen aan dat eczeem ongelooflijk goed reageert op een vitamine D-boost (als je in eerste instantie niet genoeg binnenkreeg). Kinderen met eczeem reageren nog beter en sneller op een vitamine D boost dan volwassenen.

  Lees ook:  Eczeem door Zweet - Wat Doe je er Tegen?

  Zwangere vrouwen die niet genoeg vitamine D krijgen, hebben een hoger risico om baby’s te krijgen die met eczeem te maken kunnen krijgen.

  Deskundigen raden aan om tussen de 125 en 375 microgram vitamine D per dag te nemen, maar u moet eerst een bloedonderzoek laten doen om uw vitamine D-gehalte te controleren voordat u een vitamine D-supplement toevoegt aan uw dieet. En overleg altijd eerst met een gekwalificeerde arts

  Desalniettemin is het hoogst onwaarschijnlijk dat het nemen van vitamine D uw eczeem erger kan maken, dus het is waarschijnlijk de moeite waard om te proberen.

  Voortdurende behoud van een hoog vitamine D-gehalte zal continu bijdragen aan de kracht en gezondheid van uw huid.

  Vitamine D geeft uw huid de best mogelijke kans om zich te herstellen en te vernieuwen, waardoor de sterkste verdediging tegen externe elementen en vrije radicalen wordt opgebouwd.

  Overdosering van vitamine D zal je eczeem niet oplossen, maar als je er niet genoeg van krijgt, kan dit de aandoening zo veel erger maken.

  Het gebruik van hoge hoeveelheden cortisone crème, wat vrij vaak voorkomt bij eczeempatiënten, verlaagt ook het vitamine D-gehalte in je huid, nog een reden waarom mensen met eczeem hun vitamine D-inname moeten verhogen.

  Andere vitaminen kunnen u ook helpen om uw eczeem te beheersen, zoals vitamine C. Lees hier alles over in mijn artikel over de voordelen van vitamine c voor mensen met eczeem!

  Op welke manieren kunt u uw Vitamine D-inname verhogen?

  De twee beste manieren om uw vitamine D-inname te verhogen zijn door blootstelling aan zonlicht en door dagelijkse voedingssupplementen te nemen. Hoewel er sommige voedingsmiddelen zijn waar vitamine D in zit, kun je niet genoeg vitamine D uit voeding alleen halen!

  Zon

  Proberen om ongeveer 20 minuten zon per dag te krijgen. Dit is genoeg om uw vitamine D-voorraden op peil te houden. Eczeem huid reageert goed op frisse lucht en dagelijkse zon. Daarnaast is het gezond voor de huid als u ervoor zorgt dat ook voor uw conditie op peil blijft.

  Stel uw huid niet onbeschermd bloot aan de zon wanneer deze het felst is, dus wees in de zomermaanden tussen 11 uur en 3 uur voorzichtig. Zoek een zonnecrème die zacht is voor de eczeemhuid (ik gebruik zelf deze Eucerin) en bedek jezelf ook met ademende kledinglagen.

  Eten

  U kunt ook vitamine D verrijkte voedingsmiddelen kopen, waaronder granen, melk, sinaasappelsap en babyvoeding om uw inname te stimuleren. Terwijl u (veilig!) in de zon komt.

  De beste manier om een regelmatige dosis vitamine D te krijgen om de voorraden van je lichaam aan te vullen met voedingsstoffen waaronder:

  • Vette vis
  • Lever
  • Eierdooiers
  • Zuivelproducten

  Lees ook ons artikel over de relatie tussen voeding en eczeem eens door.

  Supplementen

  Dagelijkse supplementen (bijvoorbeeld van Davitamon) zijn een goede manier om uw vitamine D-niveau te verhogen en zijn veilig voor volwassenen en kinderen.

  Lees ook:  Kan Aloë Vera Helpen bij Eczeem?

  De meeste vitamine D supplementen bevatten dierlijke producten of soja, dus als u een veganistisch dieet volgt of gevoelig bent voor soja, zorg er dan voor dat u controleert wat er in de supplementen zit voordat u ze koopt. Sommige ingrediënten staan niet vermeld op de fles zelf, dus het kan nodig zijn om contact op te nemen met de fabrikant om een beetje meer grondig onderzoek te doen.

  Lees hier meer over de beste supplementen voor mensen met eczeem.

  Vitamine D en Eczeem: Wat u op uw huid kunt doen

  Vitamine D is noodzakelijk voor de gezondheid en het celherstel en helpt ook om veel van de essentiële functies van uw lichaam goed te laten werken.

  Hoewel het lichaam op natuurlijke wijze wat vitamine D kan produceren, is het bij lange na niet voldoende, en we moeten het stimuleren door een beetje zon (veilig!) of door dagelijkse supplementen, dieet of crèmes.

  Je lichaam slaat vitamine D niet goed langdurig op, dus je moet jezelf geregeld de juiste dosis geven. Deze vitamine werkt ook beter in combinatie met vitamine E, dus zoek naar supplementen of crème die een gezonde boost geven aan beide.

  Sommige producten die je misschien wilt proberen zijn onder andere:

  Eczeem en vitamine D: Laatste punten

  Hoewel vitamine D eczeem niet kan voorkomen of genezen, kan een laag gehalte aan vitamine D uw eczeem erger maken, en het verhogen van uw vitamine d gehalte zal zeker helpen om eczeem te behandelen.

  Wanneer uw lichaam een laag vitamine D-gehalte heeft, kan het zijn dat u meer vatbaar bent voor plotselinge uitbraken van het eczeem.

  Vitamine D is essentieel voor een goede gezondheid van de huid en helpt uw huid om ontstekingen te verminderen en te herstellen en vernieuwen. Hoge niveaus van vitamine D zijn belangrijk om uw huid te helpen de sterkste barrière op te bouwen om vocht binnen te houden en giftige stoffen en vrije radicalen buiten te houden.

  Studies tonen aan dat het verhogen van uw vitamine D-inname uw huid kan helpen, zowel door gezonde dagelijkse doses van de zon als door dagelijkse voeding en supplementen.

  Nu krijg u natuurlijk minder vitamine D in de winter waardoor eczeem erger is. Wellicht zit u aan een reis naar de zon te denken? Lees dan onze reistips voor mensen met eczeem goed door!