Ga naar de inhoud

Voordelen van Vitamine C voor eczeem + practische tips!

  Vitamine C eczeem

  Wat zijn de voordelen van Vitamine C voor eczeem?

  In het midden van een donkere en sombere winter kunnen eczeem patiënten de effecten van het seizoen meer dan wie dan ook voelen. Hoewel u waarschijnlijk weet dat u deze tijd van het jaar meer vitamine C zou moeten krijgen om te helpen bij hoest en verkoudheid, wist u dat het eigenlijk ook kan helpen om uw eczeem te behandelen?

  Laten we eens kijken naar een aantal van de voordelen van Vitamine C voor eczeem.

  Waarom is Vitamine C goed voor u?

  Velen van ons delen vitamine C-tabletten uit aan elk gezinslid dat in de winter op bezoek komt (ik heb altijd een grote pot vitamine C van Roter thuis staan!), maar weet u eigenlijk wel waarom vitamine C goed voor u is?

  Vitamine C is een essentiële vitamine, wat betekent dat je lichaam het nodig heeft om te functioneren, maar het niet zelf kan produceren – dus moeten we het ergens anders vandaan halen. Aanbevolen dagelijkse doses van deze heerlijke vitamine zijn 75 mg voor vrouwen en 90 mg voor mannen.

  Het heeft antioxiderende eigenschappen, dus het helpt het lichaam om ziekten en aandoeningen te bestrijden, waardoor het immuunsysteem tot volle capaciteit wordt versterkt. Dit helpt bij de bestrijding van chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en kan ook de bloeddruk verlagen en de productie van witte bloedcellen stimuleren.

  Het bestrijdt ontstekingen en vermindert zo pijnlijke aandoeningen zoals artritis, en helpt het lichaam ook om meer ijzer uit ijzerbronnen op te kunnen nemen.

  Waarom is Vitamine C goed voor uw huid?

  Vitamine C is een andere naam voor ascorbinezuur en wordt in zeer hoge concentraties in de epidermis, of de buitenste laag van de huid, aangetroffen. Uitgebreide medische studies hebben aangetoond dat vitamine C essentieel is voor een gezonde huid, en kan helpen bij het bestrijden van ziekte, verwondingen en tekenen van veroudering.

  Vitamine C wordt verondersteld essentieel te zijn voor de gezondheid van de huid omdat:

  • Het is nodig voor de samenstelling van collageen.
  • Het is een krachtige antioxidant die vrije radicalen bestrijdt en giftige stoffen uit de huid verwijdert.
  • Het helpt de huidcellen te herstellen en te vernieuwen.
  • Het bevordert de productie van lipiden in de huid, wat de huid helpt om te hydrateren en zichzelf te beschermen tegen waterverlies.
  Lees ook:  Voordelen van vitamine D bij eczeem - Ga naar buiten!

  Wat is het probleem met eczeem?

  Uw huid is een natuurlijke barrière die alles binnenin beschermt tegen ziektekiemen en andere slechte dingen aan de buitenkant. Het heeft twee lagen, de buitenste laag of epidermis die zeer cellulair en beschermend is, en de binnenste laag, de dermis, die de huid elasticiteit, kracht en voeding geeft.

  Bij mensen met eczeem functioneert hun immuunsysteem en de huid niet goed bij het vormen van deze barrière en ze hebben alle hulp nodig die ze kunnen krijgen. Bij eczeem patiënten is het vermogen om wonden te bestrijden en te genezen geringer dan bij mensen die geen last hebben van eczeem.

  De eczeemhuid heeft ook niet het vermogen om zichzelf te hydrateren zoals het zou moeten, en de droge en gebarsten huid laat ziektekiemen binnen die de aandoening erger maken.

  Hoe kan Vitamine C helpen bij eczeem?

  Vitamine C helpt het eczeem op een aantal manieren.

  Vitamine C heeft antioxiderende eigenschappen die het de mogelijkheid geven om ziektes te bestrijden en genezing te bevorderen. Ascorbinezuur is een van de belangrijkste vereisten van het lichaam om collageen in de huid te maken, wat de huid de kracht geeft om te genezen en te regenereren.

  Het is ook nuttig bij de nasleep van eczeem, in die zin dat het uw huid in staat stelt om beter te genezen. De boost in de collageenproductie en de antioxiderende werking van vitamine C verminderen het niveau van celbeschadiging van uw huid en helpen deze te herstellen en ook om te hydrateren.

  Het is een natuurlijk antihistaminicum en helpt bij de bestrijding van allergieën, astma en hooikoorts, zodat het de ernst van het eczeem kan verminderen voordat het gebeurt. Mensen met een laag vitamine C-gehalte hebben meer last van allergieën en aandoeningen zoals eczeem, omdat deze vitamine nodig is om de histamine moleculen in je lichaam te bestrijden.

  Het blijkt goed te werken tegen ontstekingsziekten, zoals eczeem, en het vermindert direct de ontsteking en bevordert de genezing daarna.

  Lees ook:  Werkt Geitenmelk Tegen Eczeem? Fabeltje of Feit?

  Studies tonen aan dat vitamine C het beste helpt wanneer het wordt genomen is samenwerking met vitamine E, dus zoek naar supplementen of huidverzorgingsproducten die ook vitamine E bevatten.

  Wat zijn manieren om uw Vitamine C-inname te verhogen?

  Terwijl het gebruik van crèmes en vochtinbrengende crèmes die vitamine C bevatten kan helpen, tonen de meeste medische studies aan dat het verhogen van uw interne inname van vitamine C de beste manier is om uw huid te helpen en de effecten van een vitaminegebrek te verminderen.

  Een vitamine C-supplement elke dag is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om je vitamine C-gehalte in een oogwenk op te krikken, maar het is over het algemeen beter als we vitaminen via voedselbronnen binnen krijgen.

  Je kunt vitamine C vinden in onder andere:

  • Sinaasappels en andere citrusvruchten
  • Aardbeien
  • Broccoli en sperziebonen
  • Bladgroen zoals spinazie, boerenkool en spruitjes
  • Papaja
  • Zoete aardappel
  • Kool en prei
  • Knoflook en gember
  • Koriander en peterselie

  Vitamine C en Eczeem: wat zijn goede crèmes en andere middeltjes?

  Vitamine C is ook een centraal ingrediënt in veel hoogwaardige huidverzorgingsproducten en goede eczeem producten, zodat u uw huid een dubbele boost kunt geven door uw vitamine C van binnen en buitenaf aan te vullen met een extra dosis.

  Enkele goede producten voor eczeem zijn onder andere:

  en zonder vitamine c:

  Er zijn ook een aantal eenvoudige huismiddeltjes die u kunt maken met behulp van natuurlijke ingrediënten die vitamine C aan uw huid toevoegen. Onderwerpen die dan ter spraken komen zijn uiteenlopend, waaronder:

  • De snijzijde van een bananenschil op je beschadigde huid wrijven en zachtjes inmasseren, om littekens te helpen genezen.
  • Gebruik koude kompressen van groene thee, door de koude theezakjes op je huid aan te brengen, of een katoenen doek die in de koude thee is gedrenkt.

  Andere dingen die je in de winter kunt doen om te helpen tegen eczeem

  Eczeem is erger in de winter door de overmatige blootstelling aan droge lucht en warmte. Het lichaam lijdt van harde en bijtende koude wind buiten en de dramatische overgang in verstikkende droge warmte door centrale verwarming binnenshuis. Voor meer informatie, lees ook zeker ons artikel over wintereczeembehandelingen.

  We hebben ook de neiging om te veel kleding te dragen, wat de lichaamstemperatuur verhoogt en de huid niet de kans geeft om te ademen. Al onze vitamine- en mineraalbehoefte zijn hoger omdat het hele lichaam op dit moment extra hard vecht tegen ziekte en infectie.

  Lees ook:  Happy Life 365 voor Mensen met Eczeem - Een Review

  Enkele handige tips voor het omgaan met uw verergerde eczeem in de winter:

  • Beperk het aantal warme baden en douches tot een minimum. Niet elke dag baden en niet lang weken als je dat wel doet. Houd het water alleen lauwwarm.
  • Hydrateer elke dag en vervang uw lichtere vochtinbrengende crème voor iets stevigers voor de winter.
  • Breng vochtinbrengende crème aan op de aangetaste plekken voor het slapen gaan, en probeer het te bedekken met handschoenen of sokken om het te helpen in te trekken.
  • Houd de temperatuur thuis redelijk gelijkmatig, niet te heet, met een luchtvochtigheid van ongeveer 50%.
  • Investeer in een luchtreiniger en bevochtiger.
  • Gebruik geen elektrische dekens en blijf ook uit de buurt van wollen dekens. Slaap in luchtdoorlatende lakens en dekens.
  • Kleed je niet te veel aan. Draag soepeler lagen die je huid laten ademen, zoals katoen. Blijf uit de buurt van wol en de meeste synthetische materialen.
  • Drink veel water, groene fruitsmoothies en groene thee of gemberthee.

  Voordelen van Vitamine C voor Eczeem: key takeaways

  De winter kan een vermoeiende tijd zijn voor mensen die aan eczeem lijden en het gevoel hebben dat het eeuwig zal duren, lees ons artikel over het omgaan met eczeem in de winter zeker even door.  Maar lage vitamine C kan een van de redenen zijn waarom uw eczeem op dit moment zo erg is, en is gelukkig ook een van de gemakkelijkste dingen die u kunt verhelpen.

  Waarom probeert u niet een of twee van onze manieren om de vitamine C te verhogen? En schaf die pot vitamine C van Rotor voor de paar euro ook nou gewoon aan!

  Ik denk ook dat je het artikel over de voordelen van Vitamine D bij eczeem misschien wel ook graag wilt lezen. Het zal je wat nuttige informatie geven en je helpen om je eczeem onder controle te krijgen.