Ga naar de inhoud

Kan Aloë Vera Helpen bij Eczeem?

  aloe vera voor eczeem

  Aloë vera is een plant met veel voordelen voor onze gezondheid. Naast inwendige inname kan aloë vera bij plaatselijke toepassing (op eczeemplekken) zeer helend zijn.

  De voordelen van lokale aloë vera zijn onder andere het vermogen om de huid diepgaand te hydrateren, hetzij rechtstreeks vanuit de plant zelf, hetzij door het gebruik van producten op basis van aloë vera. Polysacchariden is de naam voor de suikers in aloë die verantwoordelijk zijn voor het vermogen van de planten om diep door te dringen in de huid met hydratatie en het vocht vast te houden.

  Waar komt Aloë vera vandaan?

  Het gebruik van Aloë Vera is door de geschiedenis heen aangetroffen en gaat terug tot 1500 voor Christus! Beter bekend als de ‘Plant of Immortality’. Het Egyptische Boek of Remedies vermeld aloë als een plant die gebruikt wordt voor de behandeling van de huid, het genezen van infecties en voor gebruik in de voorbereiding van spijsverteringsmedicijnen (laxeermiddelen).

  Het is een plant die zich zeer goed kan aanpassen en die tot 100 cm hoog kan worden. De bladeren zijn kenmerkend donkergroen of grijsgroen van kleur en gezaagd langs de rand. Aloë bloeit in het vroege voorjaar door het produceren van een gele bloem aan het eind van een lange aar. Aloë vera is een aantrekkelijke sappige plant die voor de meeste mensen gemakkelijk te onderhouden is.

  Lees ook:  Wat is het Beste Klimaat voor Mensen met Eczeem?

  Deze geneeskrachtige plant heeft door de geschiedenis heen een sterke reputatie opgebouwd met zijn geneeskrachtige en therapeutische werking. Aloë vera is nu een alledaags product in het huishouden dat het best bekend is voor de behandeling van zonnebrand.

  Wat zijn de voordelen van aloë vera voor de gezondheid?

  In een tijd waarin de mens meer wordt blootgesteld aan giftige stoffen hebben we behoefte aan betere gezondheidsmiddelen. Daarom is de verspreiding van aloë vera en het gemak waarmee aloë vera kan groeien precies wat we nodig hebben. De bekende voordelen voor de gezondheid variëren van hulp bij kleine snij- en brandwonden, waaronder verbranding door de zon, hydratatie, verzachtende werking, antibacteriële eigenschappen, spijsverteringsbevorderende eigenschappen en een rijke en gevarieerde voedingswaarde

  Aloë vera en eczeem

  Naarmate de gevallen van eczeem met elke generatie toenemen, wordt de behoefte aan producten die het ongemak van de hevige jeuk en branderigheid verlichten, van groot belang voor zowel de patiënt als de verzorgers.

  Aloë vera helpt bij het kalmeren en genezen van eczeem op dezelfde manier als het de verbrande huid kalmeert en voedt. De ontstekingsremmende en celregenererende eigenschappen zijn de belangrijkste factoren die de succesvolle onderzoeken van patiënten bij tweedegraads brandwonden vermelden. Naast de studies is er veel anekdotisch bewijs voor de vermindering van jeuk en prikken of steken van de huid.

  Veel medicinale behandelingen tegen eczeem die vandaag de dag beschikbaar zijn, komen ook met de bijbehorende risico’s. De corticosteroïden die voor de meeste artsen een standaard middel zijn, staan erom bekend dat ze de huid uitdunnen, de hormonale functies van het lichaam verstoren en andere chronische gezondheidskwesties bij patiënten veroorzaken. Het is dus fijn om een natuurlijk product te vinden dat al op de markt is en dat kan helpen de druk van eczeem te verlichten zonder nare bijwerkingen.

  Lees ook:  Studeren en Eczeem - Hoe Eczeem mijn Studiekeuze Beïnvloed heeft

  Ieder lichaam is anders en natuurlijk zullen de triggers voor het ontstaan van eczeem verschillen (denk bijvoorbeeld aan eten). Met de milde eigenschappen van aloë vera voor eczeem, het natuurlijke genezend vermogen en het relatief geringe prijskaartje, is het voor sommige mensen voldoende om het een kans te geven om de symptomen van hun huidconditie te helpen verlichten.

  Controleer altijd de ingrediënten bij de aankoop van aloë vera tegen eczeem. Het is zeer belangrijk voor de eczeempatiënt om ervoor te zorgen dat zijn producten niet boordevol zit met chemicaliën en irriterende stoffen zoals alcohol.

  Aloë vera gel voor eczeem aanschaffen

  Maar welke aloë vera gel kan je dan wel kopen om uit te proberen? De aloë vera gel van ProHealth bevalt geen alcohol, parfum of parabenen waardoor het perfect geschikt is voor iemand met eczeem.

  Of het uiteindelijk helpt om u van uw eczeem af te helpen of uw klachten in ieder geval te verminderen zal van persoon tot persoon verschillen. Maar slecht is het in ieder geval niet voor uw huid, dus ik zou zeggen probeer het eens!

  Benieuwd naar meer manieren om uw eczeem klachten te verlichten? Neem dan een kijkje bij al onze aanraders die wij zelf getest hebben!