Ga naar de inhoud

Helpen luchtbevochtigers bij eczeem? En welke moet je dan kopen?

  luchtbevochtigers eczeem

  Momenteel worden er wereldwijd meer dan 40 studies uitgevoerd om een geneesmiddel tegen eczeem te vinden. Tot die dag kunnen we alleen maar onze conditie dagelijks beheersen en onszelf de beste kans geven om deze soms verlammende huidconditie te bestrijden.

  Het gebruik van technologie en medisch onderzoek kan ons helpen in onze strijd tegen eczeem en de luchtbevochtigers zijn de laatste jaren zoveel verbeterd en de technologie heeft ons, patiënten, geholpen.

  Heeft u haast en wilt u simpelweg weten wat de beste luchtbevochtiger is voor iemand met eczeem? Zoek dan niet verder en schaf deze van Clean Air Optima aan. Deze biedt alles wat u nodig heeft voor een schappelijke prijs. Zowel warm- als koude nevel en u hoeft geen filters te vervangen! Toch benieuwd naar de andere? Lees dan de rest van het artikel en bekijk de complete top 5!

  Ik heb zelf 3 verschillende luchtbevochtigers in huis, namelijk de Philips HU4803/01 voor op de slaapkamer, de hierboven genoemde Clean Air Optima voor de woonkamer en een extra Medisana UHW voor de studeerkamer.

  De beste luchtbevochtigers voor eczeem zijn in dit artikel geselecteerd om een aantal redenen: prijs, kwaliteit en prestaties. Hier is een lijst van de beste luchtbevochtigers voor eczeem:

  Waarom mensen met eczeem een luchtbevochtiger nodig hebben

  Vooral in de wintermaanden wanneer mensen de verwarming hoog opstoken verandert het binnenklimaat in veel huizen drastische. Iets wat voor mensen met eczeem vaak een echte nachtmerrie is. Wat er namelijk gebeurt als de verwarming dagelijks aan staat en de lucht warmer word, dan wordt het binnenshuis ook droger. Dit komt doordat de verhoogde temperatuur het vocht in huis verdampt. En wat is nu net funest voor eczeem patiënten? Juist droge lucht.
  Wat ik dus al zo lang als ik mij herinner in de winter doe, is bakjes met water op de verwarming zetten om deze droge lucht weer aan te vullen met vocht. Gelukkig leven we in moderne tijden en zijn er inmiddels veel technologische middelen ter beschikking. Zo ook luchtbevochtigers. Dit is echt een uitkomst voor mensen met eczeem! Je kunt het zo gek maken als je wilt. Bevochtigers beginnen tegenwoordig al bij zo’n 30 euro, maar kan makkelijk oplopen tot een paar honderd!

  Ik zelf let niet zozeer op de prijs, maar op de belofte in verbeterde leefkwaliteit die het apparaat met zich meebrengt. Lees dus snel verder welke geschikt voor jou is en binnen jouw budget past!

  Helaas heeft de winter nog meer nadelige uitwerkingen op mensen met eczeem. Lees er alles over in mijn artikel over eczeem in de winter!

  Lees ook:  Bananen Eten bij Eczeem - Goed of Slecht Idee?

  Kunnen luchtbevochtigers helpen bij eczeem of allergie?

  Wanneer u een luchtbevochtiger gebruikt om uw eczeem te bestrijden, let dan goed op het vochtgehalte in de kamer. Het optimale niveau is tussen de 40 en 50 procent (meet dit met een hygrometer van een tientje!). Meer dan dat en u kunt schimmel en huisstofmijt in de hand werken! En als het te hoog is, kan de kamer ook oncomfortabel worden. Het is het beste om uw luchtbevochtiger ’s nachts te gebruiken wanneer u slaapt, omdat u dan langer aan de luchtvochtigheid zult worden blootgesteld.

  Bevochtigers zijn een eenvoudige en betaalbare manier om uw huid de hele dag lang gehydrateerd te houden. Een luchtbevochtiger werkt door koel water aan de atmosfeer toe te voegen, zodat de lucht minder droog en meer gehydrateerd wordt, wat uw eczeem of droge huid zal verbeteren en u wat verlichting zal geven van uw jeuk.

  Aandachtspunten bij de aankoop van een luchtbevochtiger voor Eczeem

  Er zijn veel dingen om te overwegen bij het kopen van een luchtbevochtiger voor het huis en het kan een beetje verwarrend zijn. Daarom heb ik hieronder enkele punten voor u op een rijtje gezet zodat u makkelijker de juiste keuze kunt maken:

  Koop het juiste formaat bevochtiger: U moet beslissen of de luchtbevochtiger alleen voor één kamer is of voor het hele huis. De meeste mensen kiezen voor de draagbare bevochtigers, omdat deze perfect zijn voor slaapkamers en woonruimtes en gemakkelijk kunnen worden verplaatst van de ene kamer naar de andere. Sommige zijn zelfs voorzien van tanks van verschillende afmetingen voor kleine tot middelgrote kamers. Sommige, duurdere modellen worden permanent op uw watertoevoer aangesloten, zodat ze niet elke dag met water gevuld hoeven te worden, zoals met luchtbevochtigers met een watertank.

  Koele nevel of warme nevel (Of beide?): Koele mist bevochtigers brengen het water niet aan de kook, maar laten het gewoon verdampen. Zo zijn ze veiliger en zuiniger in gebruik. De mist die het produceert is koel en heeft daarom geen veiligheidsprobleem als je jongere kinderen hebt die de mist kunnen bereiken. Er is geen risico op verbranding. Warme mist luchtbevochtigers zijn stoomverdampers die gebruik maken van elektriciteit om stoom te creëren die afkoelt voordat deze de machine verlaat. Het water wordt gekookt voordat het de lucht ingaat, waardoor de mist minder snel schadelijke bacteriën bevat. Normaal gesproken aangeduid als ” bacterievrije luchtbevochtigers” ; dit verwijst meestal naar ingebouwde ultraviolet licht of nano-zilver antibacteriële eigenschappen die bacteriën in het water doden voordat het verdampt en in de lucht wordt vrijgegeven. Deze eenheden zijn duurder maar de moeite waard.

  Vochtigheidsniveaus: Het is belangrijk dat je de luchtvochtigheid in de kamer in de gaten houdt. Het moet altijd tussen de 30 procent en 50 procent zijn of je loopt het risico dat er schimmel en bacteriën groeien door het vocht in de lucht en in de kamer. We weten allemaal hoe slecht vochtige omstandigheden kunnen zijn voor mensen met eczeem. Het is dus van het grootste belang om de juiste vochtigheidsniveau te krijgen. Sommige modellen hebben digitale standen ingebouwd in het apparaat en bewaken en regelen deze voor u.

  Lees ook:  Werkt Geitenmelk Tegen Eczeem? Fabeltje of Feit?

  De goedkopere modellen doen dit niet. U moet dan zelf een hygrometer kopen om de vochtigheid in uw huis in de gaten te houden. Gelukkig kosten deze niet veel (ik gebruik er één van Medisana van 12 euro). Deze zijn handig om rond het huis te hebben om de temperatuur en luchtvochtigheid in verschillende kamers te controleren, wat een belangrijk onderdeel is van het beheersen van eczeem.

  Eenvoudig schoon te maken:  Zoek naar ‘bacterievrije’ modellen en modellen die gemakkelijk te reinigen zijn. Alle luchtbevochtigers moeten regelmatig worden gereinigd of u kunt allergieën, eczeem en astmasymptomen juist verergeren. Het kiezen van een van de nieuwere modellen die worden geleverd met ingebouwde antibacteriële technologie helpen om het water schoon te houden, zodat u het apparaat niet zo vaak hoeft schoon te maken. Maar vertrouw hier niet alleen op, u moet het apparaat nog steeds elke week handmatig reinigen. Ik reinigen de mijn elke week. Het laatste wat u wilt doen is bacteriën en ziektekiemen de ruimte in blazen om daarna in te ademen.

  Beste luchtbevochtigers voor mensen met eczeem

  1. Beste keuze: Clean Air Optima Luchtbevochtiger met ionisator CA-605 169 euro (warm + koude nevel & geen filters vervangen!)
  2. Philips HU4803/01 – Luchtbevochtiger met NanoCloud-technologie 95 euro (beste keuze voor de slaapkamer!)
  3. Medisana AH 665 Luchtbevochtiger 70 euro
  4. Medisana UHW – Luchtbevochtiger 35 euro (budget keuze, vraagt veel onderhoud)

  De beste luchtbevochtiger voor de woonkamer

  Ik heb lang na moeten denken over welke luchtbevochtiger ik in de woonkamer zou willen. Uiteindelijk zijn een aantal punten voor mij het belangrijkste geweest welke mij hebben doen besluiten voor de bovenstaande Clean Air Optima te gaan.

  Ten eerste is de woonkamer een grote ruimten en had ik dus een luchtbevochtiger nodig die geschikt was voor meer dan 50m2. Deze luchtbevochtiger is geschikt voor zelfs grotere ruimtes waardoor ik hem mooi in een hoekje weg kan stoppen en deze nog steeds voldoende kracht heeft om de hele kamer op een goed klimaat te houden. Want zeg nou eerlijk, hoe fijn luchtbevochtigers ook zijn, over het algemeen zijn het geen kunstobjecten waar je graag tegenaankijkt!

  Daarnaast wil ik er in de woonkamer niet te veel omkijken naar hebben (dus geen filters hoeven te vervangen). Wij hebben vaak gasten en ik wil niet verantwoordelijk zijn voor dat zij eventueel door een slecht filter een slechte luchtkwaliteit ingeademend hebben. De Clean Air optima heeft een filter dat niet vervangen hoeft te worden en dus altijd goed werkt

  Als laatste heeft mijn vriendin het vaak koud, dus een koude nevel is dan niet optimaal in de winter, deze luchtbevochtiger kan ook warme lucht vernevelen, waar zij super blij mee is :).

  De beste luchtbevochtiger voor de slaapkamer

  Voor de slaapkamer was de keuze voor een goede luchtbevochtiger snel gemaakt. Ik had ook voor deze een aantal specifieke eissen. Al snel had ik de keuze gemaakt voor de Philips HU4803/01.

  Lees ook:  Kan Manuka Honing Helpen bij Eczeem?

  Wat de doorslag gaf om deze te kopen was aan de ene kant het zachte prijse (+-100 euro) en aan de andere kant de speciale nachtstand die op deze bevochtiger zit. Voor mij was het heel belangrijk dat ik de luchtbevochtiger niet zou horen als ik probeerde te slapen. Nou ik kan je zeggen dat deze absoluut nul geluid maakt als je hem op de nachtstand zet, ideaal!

  Daarnaast maakt deze Philips gebruik van de NanoCloud techonologie waardoor deze 99% minder bacterieen door de lucht verspreid. Zeer belangrijk als je tussen de 6 en 10 uur doorbrengt in één ruimte! Dit is lang niet bij alle bevochtigers in deze prijscategorie.

  Koop een gemakkelijk schoon te maken model

  Welk type luchtbevochtiger u ook koopt, het is belangrijk om uw luchtbevochtiger schoon en bacterievrij te houden om andere gezondheidsproblemen te voorkomen. Als uw luchtbevochtiger filters gebruikt, overweeg dan om direct vervangende filters te kopen op het moment van aankoop. Het is belangrijk om filters tijdig te vervangen en u zult blij zijn dat u ze bij de hand heeft wanneer het echt tijd is om deze te vervangen.

  Door de luchtbevochtiger regelmatig schoon te maken, vermindert u het risico van verspreiding van schadelijke bacteriën en schimmels, die allergieën, eczeem en astmasymptomen juist kunnen verergeren. De meeste apparaten kunnen dagelijks worden schoongemaakt door het water te legen en de waterbak schoon te vegen, sommige watertanks zijn zelfs vaatwasmachinebestendig!

  Afhankelijk van het type apparaat dat u koopt, kan het aanbevolen worden om de wateraanslag te verwijderen. Het is een goed idee om uw apparaat nogmaals (grondig) te reinigen voordat u het voor langere tijd opbergt, bijvoorbeeld als de zomer er aankomt en u lekker alle ramen open kunt zetten! Zorg ervoor dat er geen water of vochtige plekken in het apparaat blijven zitten voordat u het opbergt.

  Voorkom bacteriën en schimmels

  Sommige van de duurdere modellen hebben een ingebouwde technologie die ziektekiemen en schimmels bestrijdt.  Sommige luchtbevochtigers doen dit met kunststoffen die van nature ziektekiemen en schimmels doden, en anderen doen dit met UV-reinigingstechnologie. Als u zich deze modellen kunt veroorloven zijn zij de meerprijs meer dan waard.

  Als laatste

  Welk model of prijsklasse u ook kiest, u zult een aantal voordelen zien van het hebben van een luchtbevochtiger. Alle hulp is welkom in de strijd tegen eczeem. Voor minder dan 40 euro is het de moeite waard om te proberen toch? Maar als u het kan veroorloven raad ik ten zeerste de Clean Air bevochtiger aan waarbij u zowel koud als warm kunt nevelen en geen filters hoeft te vervangen!

  Luchtbevochtigers eczeem pinterest image