Ga naar de inhoud

Werkt Geitenmelk Tegen Eczeem? Fabeltje of Feit?

  geit

  Je hoeft geen expert te zijn om te weten dat eczeem een van de vervelendste huidproblemen is die er bestaat. Eczeem kan verschillende oorzaken hebben. Het is ook niet zo dat enkel volwassenen er mee te kampen hebben. Ook kinderen kunnen eczeem krijgen. Want juist bij kinderen komt eczeem vaak voor.

  Dus is geitenmelk goed bij eczeem? Geitenmelk is zeker aan te raden voor mensen met eczeem, bijvoorbeeld als vervangen van koemelk of als huidverzorgingsproduct. In geitenmelk zitten onder meer de vitaminen A, B, C, D en E. Daarnaast zit geitenmelk ook vol gezonde vitaminen en mineralen. Zoals, magnesium en selenium, maar ook calcium en kalium.

  Eczeem heeft vaak een dieper liggende oorzaak.

  Wanneer je eczeem hebt, dan gaat daar vaak een onderliggende oorzaak aan vooraf. En deze ligt ook weer anders bij iedereen. Vaak heb je een uitgebreide zoektocht nodig om uiteindelijk de dieperliggende oorzaak te achterhalen. Dit geldt met namen ook voor volwassenen. Want, zij krijgen er vaak pas op latere leeftijd last van, maar dit betekent niet dat er geen diepliggende oorzaak kan zijn die zich op latere leeftijd ontpopt.

  Er zijn talloze producten die worden aanbevolen om mensen met eczeem te helpen. Maar, wat helpt wel, en wat helpt niet?

  Geitenmelk is een veel genoemd product. Veel mensen zijn hier in eerste instantie erg sceptisch over, maar het schijnt echt te werken. In dit artikel gaan we dieper in op geitenmelk en eczeem.

  Voeding en eczeem

  Nadat je wat op internet hebt gesurft zul je waarschijnlijk stuiten op het IMC, het integraal medisch centrum Amsterdam. Dit is een centrum dat al 22 jaar bestaat. Zij richten zich op personen die last hebben van chronische klachten, en zij hebben de specialisatie om de dieper liggende oorzaak van de klachten te achterhalen.

  Lees ook:  Studeren en Eczeem - Hoe Eczeem mijn Studiekeuze Beïnvloed heeft

  Soms dan ben je nog niet op zoek naar het bestrijden van de symptomen, maar dan wil je gewoon simpelweg weten waar het probleem vandaan komt. Wat ze doen wanneer je hier terecht komt, is je lichaam in contact brengen met diverse stoffen. Ze kijken hoe je op de diverse stoffen reageert en op deze manier proberen ze te achterhalen waar de oorzaak licht.

  Vaak komt er een verandering in het dieet aan het licht. Soms kom je er achter dat er iets is wat je in je standaard voedingspatroon hebt, wat je beter helemaal niet kunt eten. Of, soms moet je juist meer van een bepaald product binnenkrijgen om te zorgen dat er andere zaken zijn die je zo beter op orde brengt.

  Wanneer je aanpassingen maakt in de producten die je gebruikt in je voedingspatroon of producten die je gebruikt voor de huid, dan zul je al snel zien dat het probleem snel vermindert. Het dieet is vaak een van de voornaamste aspecten waar je echt nog een hoop verandering kunt toebrengen die snel in werking zal treden. Dit is vooral voor kinderen heel erg belangrijk. Want, zij zijn nog volop in de groei. En dat betekent dat je bij hen juist goed moet opletten op wat je doet met het dieet.

  Voor volwassenen kan een verandering in het dieet ook een hoop doen. Maar, voor zowel volwassenen als kinderen geldt dat een nieuw product in de dagelijkse routine brengen ook een hele hoop kan doen.

  Ja, geitenmelk is echt goed voor je!

  Geitenmelk is een product dat vol zit met belangrijke voedingswaarde en daarmee is geitenmelk heel erg goed als vervanger voor koemelk. Geitenmelk heeft een moleculaire structuur die erg verschilt van de structuur van koemelk. Dit komt doordat de eiwitmoleculen van geitenmelk kleiner zijn. Hierdoor is geitenmelk als voedingsproduct een stuk makkelijker te verteren. En, het wordt makkelijker opgenomen door de huid. Daarnaast zijn de vetmoleculen van geitenmelk ook kleiner dan die van koemelk. Ook dit draagt bij aan de snelle vertering.

  Lees ook:  Kan Frankincense / Olibanum Helpen bij Eczeem, En is het Veilig?

  Dus, als een goed alternatief voor koemelk als onderdeel van het voedingspatroon, is geitenmelk daarnaast ook zeer geschikt als product dat de huid kan vernieuwen en verzorgen, bijvoorbeeld als reguliere zeepvervanger.

  Waarom wordt geitenmelk gebruikt als huidverzorgingsproduct?

  Geitenmelk werd voornamelijk gebruikt in de oudheid in de landen rond de middellandse zee. Vanwege goede resultaten wordt de melk nog steeds gebruikt als basis voor diverse cosmeticaproducten. Maar, voordat we verder gaan over het succes ervan willen we ook vertellen waarom het nu zo goed is voor de huid.

  De pH-waarde van geitenmelk heeft zo ongeveer dezelfde kenmerken als onze opperhuid. Hierdoor wordt de melk een stuk beter opgenomen door de huid. De functie van de opperhuid is om ervoor te zorgen dat de ideale, natuurlijke balans van de huid weer in goede orde wordt hersteld. Ze fungeert als het ware als verdedigingsmechanisme tegen bacteriën die de huid aanvallen.

  Wanneer je een overgevoelige huid hebt, dan kun je geitenmelk gebruiken als huidverzorgingsproduct. Het is namelijk geschikt voor alle huidtypes. En geitenmelk wordt, zoals eerder al benoemd, aanbevolen tegen eczeem.

  De effecten van geitenmelk op de huid.

  In geitenmelk zul je onder meer de vitaminen A, B, C, D en E tegenkomen. De vitaminen B zorgen voor ondersteuning van een droge huid die snel last heeft van ontstekingen. Vitamine C en A zorgen voor een verlichtend gevoel van de beschadigde huid. Ze reduceren rimpels die er kunnen zijn. En, ze houden de vorming van nieuwe rimpels tegen.

  Ook bevat geitenmelk diverse antioxidanten die het proces van het verouderen van de huid afremmen.

  Lees ook:  Helpen luchtbevochtigers bij eczeem? En welke moet je dan kopen?

  Naast dat we weten dat geitenmelk goed is voor de huid, zit geitenmelk ook vol gezonde vitaminen en mineralen. Zoals, magnesium en selenium, maar ook calcium en kalium. Deze dragen ook allemaal bij aan het stimuleren van de gezondheid van de opperhuid.

  Tot slot.

  Dus, geitenmelk goed tegen eczeem, fabel of feit? FEIT, absoluut een feit. Geitenmelk is dus niet enkel goed als onderdeel van een gezond dieet. Maar, het is ook nog eens een product dat extreem goed is ter verzorging van de huid. Je remt het verouderingsproces, en je kunt eczeem ook de halt toe roepen vanwege allerlei gezondheidsvoordelen en stoffen die geitenmelk bevat.

  Daarnaast is het ook nog eens een product waar je heel makkelijk aan kunt komen. Loop gewoon naar de plaatselijke supermarkt, en je kunt het zo als voeding kopen. Wil je het voor je verzorging gebruiken? Probeer dan eens deze biologische zeep van geitenmelk.