Ga naar de inhoud

Kan Frankincense / Olibanum Helpen bij Eczeem, En is het Veilig?

  Frankincense

  Dankzij de kenmerken van Frankincense / olibanum olie ben je beter in staat om voor de huid te zorgen. Het zou namelijk genezing van de huid kunnen bevorderen en de olie is daarnaast ontstekingsremmend en het is een soort olie die heel ontspannend kan werken wanneer je het ruikt. Daarom wordt deze olie vaak ook verwerkt in wierook.

  Mensen gebruiken deze oliën al eeuwen lang. In Aziatische landen worden deze door mensen gebruikt om natuurlijke remedies te kunnen maken. Deze olie, ook dus beter bekend als wierook olie, is in deze remedies een veelgebruikte soort olie.

  De olie is dus 100% natuurlijk, hij heeft eigenschappen die geneeskrachtig zijn, en daarnaast heeft de olie ook esthetische eigenschappen. In dit artikel nemen we je mee langs de vele en goede effecten van Frankincense (Olibanum) olie. We kijken voornamelijk naar de effecten die het heeft op de huid, en ook kijken we of het werkt tegen eczeem.

  Hoe worden dit soort oliën gemaakt?

  Dit soort oliën worden gemaakt van planten. Droge en aromatische planten worden gedestilleerd. Dit wordt gedaan door gedestilleerd water toe te voegen aan de substantie. Dit proces voorkomt dan de kenmerkende eigenschappen van de plant worden verwijderd. Het zorgt ervoor dat olie vloeibaarder wordt van textuur.

  Tijdens dit destillatieproces scheidt de olie zich af van het water. Olie is lichter dan het water, dit is de verklaring voor het afscheidingsproces. Zodra de olie helemaal gescheiden is zal de olie ook meer voordelen bieden. Het effect op de huid zal dan dus ook een stuk groter zijn.

  Lees ook:  Helpen luchtbevochtigers bij eczeem? En welke moet je dan kopen?

  Frankcinese olie wordt uiteindelijk vaak verwerkt tot poedervorm of tot wierookstokjes. De geur die je ruikt is van oorsprong afkomstig van de schors van een Boswellia-boom. Om de olie te winnen wordt er witte sap uit de boom gehaald, dit laat men dan enkele dagen goed uitharden. Dit zorgt ervoor dat het vervolgens een rubberhard wordt.

  De werking van Frankincense olie

  De karakteristieke eigenschap waar deze olie vooral om bekend staat is zijn helende werking. Een van de helende eigenschappen bijvoorbeeld, is om even helemaal te ontspannen en psyche te stimuleren.

  Door het aanbrengen van de olie op de huid help je de huid op een natuurlijke manier een hoop vervelende kwalen te genezen. De olie helpt bij regeneratie en werk dus ook ontstekingsremmend. Het kan daarnaast dienen ter versterking van de huid, verminderen van ademhalingsproblemen, zorgen voor een kalmer gevoel en zorgen voor rust.

  Wat mensen ook wel eens doen, is deze wierook in de handen wrijven voor een rustgevende werking.

  Daarnaast is het bewezen dat de olie zorgt voor een verjongende werking van de huid. Naast dat het de huid verjongt, zal het aroma doordringen tot diep in de huid.

  Breng de olie aan vlak voor het naar bed gaan, en masseer de huid vervolgens zachtjes om ervoor te zorgen dat de olie goed geabsorbeerd wordt. De huid zal door de behandeling beter gaan hydrateren, de olie zal er ook aan bijdragen dat je er weer stralend en mooi gezond uit gaat zien.

  Frankincense en eczeem

  Helpt deze olie dan ook tegen eczeem? Dit feit is nooit definitief bewezen, wat echter wel bewezen is, is dat het dus een rustgevende, hydraterende, helende, verjongende en versterkend effect heeft op de huid.

  Lees ook:  Reizen met eczeem - reistips om rekening mee te houden

  Meerdere mensen hebben de olie tegen eczeem gebruikt en claimen dat dit heeft geleid tot een forse vermindering van hun klachten. Het is een olie die dus goed gebruikt kan worden voor allerlei soorten huidproblemen, dus ook wanneer je huid geterroriseerd wordt door klachten als eczeem is het een goede keus om het eens een kans te geven.

  Bij sommigen blijkt het zo te zijn dat het mensen tijdelijk van eczeem afhelpt, bij sommige zorgt het voor een forse vermindering, bij andere levert de olie niet bepaald een bevredigend resultaat op. Dit is te verklaren omdat niet iedere huid hetzelfde is, en niet iedere huid heeft dezelfde samenstelling. Op de ene huid kan het dus zijn dat een bepaalde olie net even minder goed werkt.

  Wel is het zo dat de olie dus ongelooflijk ontstekingsremmend werkt. En eczeem is, zoals een hoop ook weten, een huidaandoening waarbij sprake is van een ontstoken huid.

  Dan de vraag, is het veilig? Op deze vraag kunnen we een volmondig ja als antwoord geven. Ten eerste, de olie is 100% natuurlijk. Dit wil dus zeggen dat er geen enkele chemische stof aan te pas komt op welke manier dan ook.

  Het is een olie die uit boomsap wordt gewonnen, en die in combinatie met water wordt geproduceerd. Daarnaast is het niet zo dat deze olie ook maar een enkel slecht effect op de huid heeft. Het is geen olie die voor een bepaald aspect wel goed is, maar voor het andere totaal niet. Het is dus zeker weten veilig om Frankincense olie te gebruiken voor jouw huid, ook bij eczeem.

  Lees ook:  Roken en Eczeem. Verergert Rook Eczeem?
  Bestel een set met 14 verschillende Etherische Oliën die goed voor de huid zijn!

  Niet alleen huidklachten, ook gewrichtspijn, ademhalingsproblemen en mondgezondheid.

  De olie is ook geweldig wanneer het aankomt op verlichting van gewrichtspijn in de armen en benen. De olie hoeft alleen maar te worden aangebracht op de gebieden die getroffen zijn. De eigenschappen van ontstekingsremmende werking dringen door tot diep in de huid en bieden hulp bij het verlichten van de pijn.

  Ook is het een geweldige hulp bij ademhalingsproblemen. Wanneer je een stoombad maakt met deze olie dan kun je een poging wagen deze problemen te bestrijden, en vaak met succes! De geur is ongelooflijk kalmerend, je zult de luchtstroom helemaal door de neusgaten heen voelen. Deze olie is zo succesvol qua werking, je kunt zelfs dergelijke problemen als astma met dit soort oliën verminderen.

  Zelf proberen welk het effect het op jouw huid heeft? Bestel direct een flesje!