Ga naar de inhoud

Aanbevolen producten voor mensen met eczeem

Huidverzorgen en bescherming

Hieronder vindt u producten die wij uitgebreid getest hebben en dagelijks zelf gebruiken voor onze huidverzorging en huidbescherming op onze eczeemhuid. 

Let wel op, iedereen is anders en wat voor ons perfect werkt, hoeft voor u niet zo te zijn. Irriteert een onderstaand product uw huid juist? Stop dan direct met het gebruik daarvan!

Zonnebrand

Door de jaren heen heb ik veel geëxperimenteerd met zonnebrand. Sommige waren te dik en plakkerig waardoor mijn huid ging broeien, andere branden juist ontzettend bij het opsmeren of spuiten.

Na veel verschillende zonnebranden geprobeerd te hebben op mijn eczeem huid ben ik uiteindelijk uitgekomen bij deze kinder- zonnebrand voor de gevoelige huid van Garnier.

Deze beschermt mijn huid goed tegen de zon, houdt het gehydrateerd en is hypoallergeen! 

Aftersun

Net als bij zonnebrand ben ik voor een aftersun ook lang op zoek geweest naar de ideale voor mijn huid. Hoewel veel mensen mij Nivea aanbevolen heeft die voor mij nooit plezierig gevoelt.

Uiteindelijk ben ik ook voor de aftersun voor mijn eczeemhuid uitgekomen bij Garnier Ambre Solaire

Deze aftersun heeft aloë vera en daarom een extra goede werking op de eczeemhuid. Ik smeer deze altijd als ik op het strand, in zeewater of simpelweg in de zon geweest ben!

Douchegel

Een speciale douchegel zult u denken, is dat echt nodig? Ik dacht vroeger ook dat het niet uitmaakte totdat ik hiermee ging experimenteren. En mijn standaard douchegels bleken wel degelijk een effect op mijn eczeem te hebben.

Daarom ben ik overgestapt op een douchegel van Sanex voor de gevoelige huid. Als mijn huid een periode extra gevoelig is, werkt deze perfect of mijn huid schoon en gehydrateerd te houden.

alternatief voor minder gevoelige periodes: Als mijn huid een periode minder gevoelig is, gebruik ik vaak een Nivea Clean Comfort douchegel.

Hydraterende crème voor de winter

Ik gebruik in de winter een andere hydraterende crème dan in de zomer. Dit omdat het winterse weer en de grote temperatuursverschillen een grotere aanslag op mijn huid zijn dan het zomerse weer. 

Hoewel ik er veel verschillende gebruikt heb, keer ik altijd weer terug naar deze crème van Nivea.

Hydraterende crème voor de zomer

De grotere hoeveelheid zon en eventueel zeewater die mijn huid krijgt tijdens de zomer zorgt er voor dat ik een minder dikke crème hoef te smeren. Wat zeker een verademing voor mijn huid en portemonnee is.

Wat ik in de zomer smeer maakt voor mij vaak niet zo heel veel uit, als het maar geen parfums bevat en niet te dik is (dan gaat het juist broeien op de huid). Ik gebruik vaak ook alleen de aftersun in de avond.

De crème die voor mij het lekkerste smeert, is deze Nivea Express 48 protection. Daarom zorg ik dat ik altijd minimaal 2 van in huis heb staan!

Crème voor op eczeemplekken

Als u een uitbraak van eczeem heeft is alleen hydrateren niet genoeg. Dan heeft u echte scheercrème nodig met een helende werking (vaak een medisch middel).

Er zijn veel van deze middelen op de markt, maar mijn voorkeur gaat altijd uit naar Grahams Eczeem Crème. Deze helpt bij mij het snelste en verlicht op een zeer prettige manier de jeuk.

Het voordeel van deze crème is dat het met veilige producten is opgebouwd waardoor het ook voor kinderen en baby’s geschikt is.

Aloe vera gel

Dat aloë vera een helende werking op de huid heeft, is al veel langer bekend. Ik had er echter nooit aan gedacht om dit als gel te gebruiken voor mijn eczeem aandoening. Tot een kennis van mij dit aanraadde.

Ik ben toen direct op zoek gegaan naar een geschikte gel en ben uiteindelijk bij deze gel van ProHealth uitgekomen.

Huishoudelijke middelen en apparaten

Om ervoor te zorgen dat ons huis altijd netjes schoon en fijn om in te leven is hebben wij een groot aantal producten in huis die een ‘gewoon mens’ waarschijnlijk niet nodig acht. Maar deze producten zorgen binnenshuis voor ons voor een fijn leefklimaat, en maken het leven met eczeem een stuk makkelijker!

Wasmiddel

Wasmiddel is zo’n product wat als je niet goed op let zomaar een uitbraak van eczeem kan veroorzaken (het kan een gigantische prikkel voor je huid zijn!). Dit heb ik helaas meer dan eens meegemaakt als ik geen andere optie had dan iemand anders mijn was te laten doen (bijvoorbeeld op vakantie). 

Neutral Sensitve Skin gebruiken we nu altijd thuis voor zowel onze gekleurdewitte als zwarte was. Er komt geen ander product meer in de wasmachine en ik heb geen wasmiddel gerelateerd uitbraken meer gehad! Dus waarom zo

Antibacterieel en hypoallergeen kussen van bamboe

Bamboe is een product dat in Nederland niet veel gebruikt word maar je wel steeds vaker tegen komt. Het heeft namelijk een behoorlijk aantal voordelen vergeleken met onze traditionele materialen zoals katoen.

Recent ben ik overgestapt op bamboe voor ons bedden goed en als kussen heb ik gekozen voor dit antibacterieel en hypoallergeen kussen van bamboe. Deze slaapt lekker en houdt mijn allergie snachts op een afstand!

Als u liever een ‘gewoon’ kussen heeft. Dan adviseer ik wel een anti-allergeen kussen, bijvoorbeeld van Cinderella.

Antibacterieel dekbed van bamboe

Dit antibacterieel dekbed van bamboe is eigenlijk voor de zomer bedoeld maar ik heb het ook in de winter op ons bed liggen. Het zorgt voor een constante temperatuur en houdt schadelijke bacteriën (voor menen met allergieën zoals eczeem) op een afstand. Heerlijk om mijn nachtrust weer terug te hebben.

Huisstofmijt- en allergeen stofdichte matrashoes

Huisstofmijt allergie is een vaak geziene combinatie met eczeem. Ik heb mij erop laten testen en kwam er achter dat ik ook daadwerkelijk allergisch ben voor huisstofmijt. 

Sinds die dag heb ik een allergeenstofdichte matrashoes om onze beide matrassen zitten. Dit in combinatie met een bamboe kussen en dekbed geeft mij weer een uitgerust gevoel na een nachtje slapen.

Robotstofzuiger voor dagelijkse schoonmaak

Eerst dacht ik dat robotstofzuigers een overbodige luxe waren. Maar sinds ik deze BLAUPUNKT in huis heb, denk ik daar wel anders over. Wat een werk neemt hij je uit handen (ja hij, want we hebben hem Jos genoemd). 

Elke dag stipt om 11 uur zuigt EN DWEILT hij ons huis. Heerlijk, wat dat doet hij dus als wij zelf niet thuis zijn waardoor wij geen last hebben van het opvliegende stof (en we kunnen hem met de mobiele app mooi wel in de gaten houden!). Daarnaast beschikt hij ook over een HEPA-filter waardoor hij eventueel zelfs zou kunnen werken als wij wel thuis zijn. Lees hier mijn volledige review.

Ik hoef u waarschijnlijk niet te vertellen hoe vervelden stof is voor iemand met allergieën of eczeem. Ideaal dit dus. De beste investering uit mijn leven. 

Steelstofzuiger en/of kruimeldief

Als je je huis dagelijks laat schoonmaken door een robotstofzuiger zoals hierboven dan is het niet noodzakelijk een grote en krachtige stofzuiger in huis te hebben. Daarom hebben wij voor een steelstofzuiger van Dyson met HEPA-filter gekozen. De HEPA-filter maakt deze perfect voor mensen met een allergie.

Hoewel de robotstofzuiger elke dag mijn huis stoft en dweilt doen wij dit zelf in het weekend ook nog eens op de plekken waar hij moeilijk bijkomt.

Valt dit buiten uw budget? Dan is een Black + Decker kruimeldief ook voldoende voor het schoonmaak werk naast de robotstofzuiger! 

 

Luchtbevochtiger

Deze luchtbevochtiger van Clean Air Optima is als beste getest voor mensen met allergieën. Het bied de mogelijkheid zowel warm als koud te vernevelen en houdt het binnenklimaat van je huis in topconditie. Daarnaast vraagt deze weinig onderhoudt en is (relatief) goedkoop voor een goede luchtbevochtiger.

Deze luchtbevochtiger staat bij ons in de woon- en slaapkamer, in de studeerkamer waar we minder tijd doorbrengen staat een iets goedkopere.

Waarom een luchtbevochtiger aan te raden is voor mensen met eczeem, licht ik in detail toe in dit artikel.

Zoutlamp

Deze zoutlamp van Himalaya Kristal Steenzout zorgt niet alleen voor een aangename sfeer in uw huis, het heeft ook een reinigend effect voor de binnenlucht.

Maar wacht? Denk u. Onttrekt zout geen vocht uit de lucht? Dat klopt. Een lamp als deze moet u niet in een te droog binnenklimaat zetten want dan wordt de lucht alleen maar droger. Wat zeker niet goed is voor uw eczeemhuid. Neem deze daarom altijd in combinatie met de bovenstaande luchtbevochtiger (of een andere mag natuurlijk ook!).

Boeken

Som is het fijn om te weten dat u niet de enige bent die last heeft van eczeem. Daarom kan het handig zijn om zo nu en dan een boek (of blog!) te lezen van iemand die hetzelfde als u doormaakt. Hieronder bespreken wij er een paar.

Boek over leven met eczeem

Leven met eczeem is een boek geschreven voor mensen met constitutionele eczeem, of de ouders van kinderen met constitutionele eczeem. Het boek gaat uitgebreid in op het effect dat leven met deze aandoening heeft op zowel je persoonlijke als gezinsleven.

Het mooie aan dit boek is dat het niet alleen aandacht besteeds aan de medische kant van het verhaal maar ook de psychologische vraastukken bespreekt. Een echte aanrader voor iedereen die met eczeem te maken heeft in zijn of haar leven of directe omgeving.

Happy life 365

Een boek hoeft niet per se over eczeem te gaan om relevant te zijn voor mensen met deze aandoening. Het boek Happy Life 365 van Kelly Weekers gaat namelijk helemaal niet over eczeem. 

Waar dit boek de nadruk op legt, is hoe je gelukkig kunt worden in onze moderne tijd. Daarbij besteed zij uitgebreid aandacht aan mindset en om leren gaan met dingen die buiten onze controle liggen (zoals geboren worden met een chronische ziekte). 

Ik raad dit boek daarom aan als u moeite heeft met accepteren dat u met eczeem te maken heeft terwijl andere mensen dat niet hebben. 

Boeken voor kinderen met eczeem

Loesje (of Tommieheeft last van eczeem is een boek uit de Semolino kids reeks. Dit initiatief van voedingsdeskundige Denise Harsveldt is bedoeld voor ouder met kinderen met allergieën. 

Deze boeken ondersteunen ouders bij het opvoeden van kinderen met een allergie en legt helder en duidelijk uit waarom ze iets niet kunnen of mogen eten.

aanbevolen producten voor mensen met eczeem pinterest image 1

aanbevolen producten voor mensen met eczeem pinterest image 2